Haal het uiterste uit uw webshop met deze 6 marketingtips

Tegenwoordig maakt bijna iedereen zich er schuldig aan; online winkelen! Hoewel het eerst alleen mogelijk was om uit een papierenboek kleding te bestellen, veroveren de webshops nu het internet. Naast ons advies over online marketing, kunt u hier ook alles lezen over een marketingstrategie voor een webshop. Lees om te beginnen eerst deze 6 gouden marketingtips!

1. Google adwords

Met stipt op nummer 1 staat Google Adwords, omdat uw website hierdoor beter zichtbaar wordt voor potentiële klanten. Wanneer u Google als zoekmachine gebruikt, bent u vast wel eens websites tegengekomen die gebruik maken van deze marketingstrategie. Vaak kenmerken deze websites zich door het groene blokje met Adv. vooraan de zin. Tevens kunnen websites via Adwords gebruik maken van online reviews die afgebeeld zijn in sterren. Hiermee willen ze het vertrouwen in de bezoekers winnen.

2. SEO

Vaak is het toepassen van SEO bij webshops, iets lastiger dan bij een informatieve website. Dit heeft voornamelijk te maken met de andere webinhoud die de site bevat. Allicht zijn er toch een aantal manieren om u webshop SEO-proof te maken. Het gebruik van reviews is al een mogelijkheid dat u beter vindbaar bent. Maak bovendien ook eigen gemaakte teksten en zorg voor een aantrekkelijke uitstraling van uw website.

3. Affiliate Marketing

Met deze vorm van marketing maakt u reclame over producten en/of services van andere bedrijven. Wanneer u veel bezoekers ontvangt op u website is deze vorm eg gunstig, want als een bezoeker klinkt op de advertentie van een ander bedrijf ontvangt u hier een commissie over. Diverse voorbeelden van affiliate marketing zijn vergelijkingssites of nieuwsbrieven

4. Social media

Met Social media kunt u in een korte tijd heel veel mensen benaderen. Zo kunt u bijvoorbeeld op Fabeook een promotie aan zetten voor meer volgers te krijgen of kunt u meer likes innen op een post. Daarnaast kunt u met social media een hele gerichte doelgroep bereiken, zodat u het juiste publiek benaderd. Houdt uw social media pagina wel up-to-date en plaats diverse berichten, zodat u niet teveel ontvolgers krijgt.

5. Nieuwsbrieven

Het versturen van nieuwsbrieven is de perfecte methode om aan orders te komen. Naast dat uw (potentiële) klant graag acties ontvangt, kunnen ze nieuwe informatie ook erg waarderen. Om u te onderscheiden tussen deze talloze nieuwsbrieven, kunt u gebruik maken van onze kennis over e-mailmarketing. Klik hier voor alle informatie over e-mailmarketing(pagina E-mailmarketing)

6. (Dag) aanbiedingen

Websites die heel veel soorten aanbiedingen promoten, zijn zowat onmisbaar in deze tijd. Via deze ''aanbiedingswebsites' kunnen mensen op zoek gaan naar goedkope aanbiedingen van werkelijk alles wat u maar kunt bedenken. Door middel van (dag) aanbiedingswebsites, kunt u mensen laten kennismaken met uw bedrijf voor een klein prijsje.

Terug naar overzicht